AUTO-EPIGRAFI I QAMILIT TĖ VOGĖL
Faqja 1 e 1
AUTO-EPIGRAFI I QAMILIT TĖ VOGĖL
AUTO EPITAFI I QAMILIT TĖ VOGĖL
Se nė kėtė botė , ēdo gjė ėshtė gėnjeshtare , mashtruese dhe se gjithēka qė ka lindur do tė pėrfundojė me vdekje , kėtė mė sė miri na e dokumenton kėngėtari popullor legjendar Qamili i Vogėl , i cili i vetėdijshėm se vdekja ėshtė mė afėr se kėmisha e veshur , plot pesė vjet para se tė vdiste ( nė moshėn 62 vjeēare , gjatė njė sėmundje tė rėnd , nga e cila mendonte se do tė vdes ) e thuri auto-epitafin e vet me titull: VJERRSHA IME, tė cilėn e kishte lėnė amanet qė tė ia shkruajnė mbi rrasė tė varrit tė tij !
Kėtė auto- epitaf , Qamili i ndjerė e kishte fshehur thellė nė dokumentacionin e tij krijues , me qėllim qė tė mos ia shohin familja e tij, para se tė vdiste !
Auto-epitafin nė dorėshkrim e kishte gjetur vajza e tij, Shqipja , gjatė hulumtimeve tė dokumentacionit dhe arkivit krijues tė babait tė saj .
VJERRSHA IME
O, ju shokė, miq dhe dashamirė ,
Kur t kaloni ndo i herė ktu pari
Ktheni e m kqyrni ku jam i shtrirė ,
Ndoshta pak ju hiqet malli !
Kėto fjalė qė janė n kėtė guri
Pėr kujtim Ju, ua lash n atė jetė ,
Se jam kenė gjithmonė i Juaji ,
Ju kėndova pa hiq pritesė !
Njė pjesė t botės e kėrkova ,
Tuj kėndu ndėr mėrgimtarė...
Me dėshirė gjithmonė iu kėndova
Veē me i kėnaqė kah ka shqiptarė !
Pra , m kujtoni , or shokė tė mi ,
E mos harroni kėt arshik tė vjetėr ,
Se jam kenė nji sevdali ,
I mirė e i keq si unė s keni tjetėr !
62 vjetėt , unė qė jetova
Nuk u ngina me atė jetė !...
Boll fort para, qė u mundova ,
Por s ish ēare pėr pa vdekė !...
***** Kėtė auto-epitaf Qamili i Vogėl e kishte shkruar nė Prishtinė, mė datėn 07.06.1986, kurse ka vdekur pesė vjet mė vonė, mė 04.11.1991.
Demir KRASNIQI Qamili i Vogėl zė qė nuk shuhet- Gjilan, 1995.
Se nė kėtė botė , ēdo gjė ėshtė gėnjeshtare , mashtruese dhe se gjithēka qė ka lindur do tė pėrfundojė me vdekje , kėtė mė sė miri na e dokumenton kėngėtari popullor legjendar Qamili i Vogėl , i cili i vetėdijshėm se vdekja ėshtė mė afėr se kėmisha e veshur , plot pesė vjet para se tė vdiste ( nė moshėn 62 vjeēare , gjatė njė sėmundje tė rėnd , nga e cila mendonte se do tė vdes ) e thuri auto-epitafin e vet me titull: VJERRSHA IME, tė cilėn e kishte lėnė amanet qė tė ia shkruajnė mbi rrasė tė varrit tė tij !
Kėtė auto- epitaf , Qamili i ndjerė e kishte fshehur thellė nė dokumentacionin e tij krijues , me qėllim qė tė mos ia shohin familja e tij, para se tė vdiste !
Auto-epitafin nė dorėshkrim e kishte gjetur vajza e tij, Shqipja , gjatė hulumtimeve tė dokumentacionit dhe arkivit krijues tė babait tė saj .
VJERRSHA IME
O, ju shokė, miq dhe dashamirė ,
Kur t kaloni ndo i herė ktu pari
Ktheni e m kqyrni ku jam i shtrirė ,
Ndoshta pak ju hiqet malli !
Kėto fjalė qė janė n kėtė guri
Pėr kujtim Ju, ua lash n atė jetė ,
Se jam kenė gjithmonė i Juaji ,
Ju kėndova pa hiq pritesė !
Njė pjesė t botės e kėrkova ,
Tuj kėndu ndėr mėrgimtarė...
Me dėshirė gjithmonė iu kėndova
Veē me i kėnaqė kah ka shqiptarė !
Pra , m kujtoni , or shokė tė mi ,
E mos harroni kėt arshik tė vjetėr ,
Se jam kenė nji sevdali ,
I mirė e i keq si unė s keni tjetėr !
62 vjetėt , unė qė jetova
Nuk u ngina me atė jetė !...
Boll fort para, qė u mundova ,
Por s ish ēare pėr pa vdekė !...
***** Kėtė auto-epitaf Qamili i Vogėl e kishte shkruar nė Prishtinė, mė datėn 07.06.1986, kurse ka vdekur pesė vjet mė vonė, mė 04.11.1991.
Demir KRASNIQI Qamili i Vogėl zė qė nuk shuhet- Gjilan, 1995.
shaban cakolli- advancues
- Numri i postimeve : 606
Registration date : 12/08/2007
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi